Mor & Far

1919 firades våra mammor på sin dag för första gången, men det kom att dröja flera årtionden innan dagen uppmärksammades i någon större omfattning.
Sista söndagen i maj firas i sverige alla våra Mammor.

Oftast köper vi vackra blommor till mor på hennes dag och vad passar bättre?, vi har även små andra gåvor i form av dekoration till hemmet som har blivit mycket uppskattat.

Förslag på present till mor:

 

Rosor: Traditionellt så har man gett bort så kallade morsdagsrosor på mors dag, men idag är det vanligt med de flesta slags rosor.
Både små rosor som krukväxt i kruka, trädgårdsrosor av alla de sorter samt naturligtvis ros som snittblomma.
Även uppstammade rosor har blivit populärt. De är ju både vackra och fungerar bra att odla i en stor kruka på balkong eller uteplats.

Orkidéer: Den alltid lika populära brudorkidén (Phalaenopsis) är väl den vanligaste orkidén att ge bort på mors dag.
Men det finns ju även många andra sorter som är både vackra och lika lättskötta som brudorkidén.

Sommarblommor på stam: sommarblommor som t ex margerit eller stjärnöga, men i uppstammad form, har också blivit allt populärare.
Detta blir ju en vacker gåva som varar hela sommaren och en bra bit in på hösten. Eller kanske ännu längre om man har möjlighet till en lämplig vinterförvaring av plantan.

Om du inte vet vad som går hem på mors dag! kom till oss så gör vi just denna dagen till ett minne till nästa års morsdag.

Facebook